Jongeren 16+

In mijn praktijk begeleid ik jongeren vanaf 16 jaar. Door de ervaring met mijn kinderen en mijn werk als docent, studieloopbaanbegeleider en coach in het onderwijs heb ik veel te maken met uiteenlopende vraagstukken van jongeren tijdens en na hun schoolloopbaan.

Misschien kun je niet goed benoemen hoe je je voelt, maar loopt er eigenlijk niks lekker en wil je daar eens over praten. Je ideeën, twijfels en gevoelens uitspreken lucht enorm op en samen gaan we dan ontrafelen wat er aan de hand is en kijken we hoe jij weer verder kunt.

Hieronder lees je een aantal voorbeelden die ik in coachingtrajecten ben tegengekomen.


Wie ben ik?


Onzekerheid

Je weet eigenlijk heel goed wat je wel en niet wilt maar past je alsnog aan de ander aan. De ander zou het wel beter weten of kunnen dan jezelf?


Faalangst

Binnenkort ga je een presentatie geven voor een groep, een tentamen of examen staat eraan te komen of je hebt binnenkort een sollicitatiegesprek en je bent nu al zenuwachtig. Heb ik wel goed geleerd? Kan ik het wel? Straks krijg ik een blackout en dan? Ik wil niet dat iemand ziet hoe spannend ik dit vind. Herken je dit? Faalangst werkt verlammend, hoe ga je ermee om?


Liefde

Hoe leuk is het om verliefd te zijn. Maar hoe blijf je jezelf in je relatie? Waar ga je in mee en waarin niet? Waar liggen je grenzen?


Loopbaan

Keuzes maken

Wat wil je later worden? Die vraag werd je al van kinds af aan gesteld. Maar nu je een keuze moet maken , weet je eigenlijk niet meer zeker welke opleiding of studie je wilt volgen. Je hebt vragen als: wat past het best bij mij? Wat en vooral wie wil ik worden?


Relaties

Vrienden

Ben je in een vriendengroep beland waarin je je niet happy voelt? Jij wilt een andere kant op dan zij. Hoe pak je dat aan? Of andersom: de groep wil jou er niet bij hebben. Wat doe je dan?


Ouders

Heb je een opleiding of studie gevonden die bij je past? Ben je enthousiast en blij maar je ouders/ familie vinden je keuze maar niets? Hebben je ouders invloed op de beslissingen die jij neemt? Hoe ga je daar mee om?


Conflicten

Hoe kan het nou dat je steeds weer in conflicten verzeild raak? Je voelt je vaak aangevallen. Je kan ontzettend boos of verdrietig worden. Wat is daar de oorzaak van?


Herkenbaar?
Of kun je deze lijst aanvullen met jouw probleem/ vraagstuk?

Neem contact met mij op. Je hoeft dit niet alleen op te lossen. We maken een afspraak voor een eerste vrijblijvende kennismaking en als jij wilt begeleid ik jou een stuk op je weg naar je toekomst.

vrijblijvend gesprek aanvragen