Dit zeggen mijn klanten over mijn coaching

Iris, 22 na afloop van haar traject

Ik vond het erg fijne sessies en vond het heel makkelijk gesprek voeren. Ik heb me nooit oncomfortabel bij jou gevoeld en kon altijd alles delen.

Je was erg begripvol wat erg fijn was. We begonnen de sessie met nieuwe dingen die we konden proberen zodat we naar het uiteindelijke doel konden werken.

Ik heb een keerpunt gevonden waarvan ik niet wist dat die er zat en daar kan ik nu verder op bouwen!

Ik ben je erg dankbaar dat je mij hierin hebt geholpen.

Ik heb eigenlijk niet iets waarvan ik denk dat kan beter, je hebt me in elke vorm proberen te helpen, wat uiteindelijk ook is gelukt.


Lena, 59 na afloop van haar traject bij De Coachingkamer

Svenja luistert, voelt, herkent, verwoordt en denkt mee. En alles zonder oordeel.

Ze heeft veel kennis en beschikt over een uitgebreid scala van oefeningen en technieken om je te ondersteunen in jouw specifieke situatie en proces.

Svenja heeft een groot opmerkingsvermogen. Als je met een non-verbale communicatie/ lichaamstaal iets anders laat zien dan je met je woorden uitspreekt, ziet ze dat. Dat geeft veel inzicht.

Ik voel me door Svenja gezien, gehoord, gesteund en gesterkt.


Jeroen, 29 na afloop van zijn coaching traject “Veerkracht door Aandacht”

Mijn vraagstuk was zelfvertrouwen en eigen waarde vergroten.

Doormiddel van gesprekken met Svenja ben ik meer bewust geworden van wie ik ben en dat ik mezelf moet zijn. Daarnaast door met mezelf bezig te zijn en na te denken over wat ik heb meegemaakt en wat ik daarvan kan leren.
Het spel met de emotiekaartjes was voor mij heel leerzaam.

Daarnaast een zin van de site van de Coachingkamer. ‘Je hebt veel ambities maar je komt niet in beweging.’ Een eyeopener omdat ik dit zelf zo ervaar.

Ik ben bewust van waar ik tegen aan loop en waar ik aan moet blijven werken.

De overwinning die ik nu kan vieren is dat ik mezelf kan zijn bij mijn vrienden en familie.

Op werk gebied  ben ik nog niet zo zeker. Ik maak fouten en ik kan mezelf dan direct de grond in trappen en tegen mezelf zeggen dat ik slecht ben en er niet toe doe.

Ik wil graag nog assertiever worden en zeggen wat ik vind.

Blijven doorgaan en telkens erkennen wat er is, helpt mij om hierin stappen te blijven zetten.

Svenja heb ik als geïnteresseerde, kundige en helpende coach ervaren.

Zij had echt oog voor mij en was geïnteresseerd en wist de juiste valkuilen aan te wijzen.
Er was altijd ruim tijd voor een gesprek en dat eindigde pas als we uitgesproken waren.
Ik vond het hele fijne gesprekken en ze hielpen een hoop.
De sfeer was altijd goed.
Drie woorden met die ik mijn coaching traject zou omschrijven:

  • Leerzaam
  • Eyeopener
  • Vertrouwd

Kim, 48 na afloop van haar coaching traject “Veerkracht door Aandacht”

Ik heb deze sessies als zeer waarde vol ervaren. De manier waarop Svenja mij coachte sprak mij erg aan. Ze had een prettige, rustige stem en had geen oordeel. Ondanks dat ik graag antwoorden van haar wilde horen, gaf ze mij steeds terug dat het antwoord al in mijzelf zit en dat er geen goed of fout is. Alles is goed en alles is mogelijk, als je maar in jezelf vertrouwd.

Ook waren deze gesprekken rust momenten voor mij. Het gebeurde regelmatig dat ik erg onrustig aan kwam bij Svenja. Zij had meteen oog voor mijn fysieke houding (hoge ademhaling, manier hoe ik zit) mijn snelle praten en mijn denkproces. Ruimte om te voelen gaf ik mezelf niet, daar nam Svenja regelmatig even de tijd voor om mij daarop te wijzen.

Ook was Svenja heel veelzijdig in het aanbieden van mogelijkheden. Zo hebben we gekeken naar de belemmerende overtuigingen, heeft ze al pratende mijn gedachten herkaderd, heeft ze mij laten ontspannen d.m.v. een bodyscan, hebben we een tafelopstelling gedaan met de poppetjes en hebben we de Buts en Bofn methode toegepast en hebben we een wandeling gemaakt door het bos, waarin Svenja mij coachte.

Deze variatie en veelzijdigheid sprak mij erg aan en was heel helpend.

Svenja is een fijne, luisterende, oordeelloze, helpende coach!


Gerda, 47 ervaring wandelsessie

Op een heerlijke vrijdagochtend, mocht ik samen met Svenja,  een wandeling door het bos maken in Oranjewoud. Wat een cadeautje!

Nadat Svenja mij vroeg wat de vraag was,  waar ik vandaag over na wilde denken, kreeg ik de opdracht om rustig door het bos te lopen. Ik merkte dat ik nog even moest “landen” en voelde de onrust in mijn lijf. Mijn ademhaling zat erg hoog.

Tijdens deze wandeling mocht ik mij richten op alles wat ik hoorde, zag en misschien wilde voelen, door dat te pakken en mee te nemen. De eerste 10 minuten liepen we stil door het bos. Svenja wees mij de weg door aan te wijzen waar ik naar toe moest. Stilte is voor mij iets waar ik heel onrustig van word. Zo ook dat langzame lopen. Ik merkte bij mezelf de irritatie. Wel kon ik mij richten op alles wat ik hoorde en zag. Ik had niet de behoefte om iets mee te nemen. Ik merkte dat de geluiden om mij heen mij rustig maakte, alleen de gedachten in mijn hoofd overheersten.

Eenmaal aangekomen bij een “berg” stelde Svenja mij een aantal vragen en uiteindelijk hebben we de berg beklommen. Boven op de berg heeft Svenja mij gecoacht op de vraag die ik meegenomen had. Wat een wandeling met een berg al niet teweeg kan brengen!

De terugreis liep ik heel ontspannen en voor mijn doen rustig. Ik zat minder in mijn hoofd. Omdat we nu wel mochten praten had ik minder oog voor dat wat ik kon zien, alleen vond ik dit wel fijner dat die stilte.

Eenmaal bij de auto aangekomen gaf Svenja aan dat ik een stilleven had kunnen maken met dat gene wat ik mee had kunnen nemen. Blijkbaar had ik daar geen behoefte aan.

Nog even napratend over deze manier van coachen kwam ik tot de conclusie dat deze manier van coachen erg goed bij mij past. Voor mijn gevoel was dit coachgesprek minder ‘zwaar’ omdat ik in beweging was en de frisse lucht in kon ademen.

Het stilte moment past (nog) niet zo goed bij mij. Wellicht komt dit nog als ik mijn gevoel wat meer toe kan laten en de onrust in mijn hoofd een plekje kan geven of kan accepteren.

Een fijne ervaring met een fijne coach.


Wietske, 65 na afloop van het traject “Veerkracht door Aandacht”

De uitleg over het traject was helder en duidelijk.

De tijdsduur van de gesprekken was prima. De gesprekken waren voor mij intensief en dan is ruim een uur voldoende.

Ik heb veel gehad aan de gesprekken /oefeningen . Ze gaven mij inzicht in mijn denkpatronen. Vooral de tafel met de opstelling van de poppetjes was heel verhelderend.

Jouw manier van vragen stellen was uitnodigend en positief. Je stelde veel open vragen wat uitnodigde tot nadenken en verwoorden van gedachten.

De sfeer van onze gesprekken was goed, open, belangstellend.  Ik voelde mij op mijn gemak en durfde mijn gedachten te uiten.

Ik heb antwoorden gekregen op mijn vraag waarmee ik gekomen was in de zin van dat ik meer inzicht gekregen heb in mijn denkpatronen, wat mij een aanzet gegeven heeft zelf in actie te komen.

Mijn traject bij jou zou ik met de volgende woorden omschrijven: inzicht, actie en sterker geworden.

Voor mijzelf heb ik meegenomen dat ik veranderingen in gang kan zetten als ik dat wil.

Ik heb je als een hele prettige coach ervaren. Je vatte mijn gedachte goed samen en gaf mij handreikingen hoe veranderingen in gang te zetten. De tafel met de opstelling van de poppetjes heeft mij verrassende inzichten gegeven.

Ik zou je zeker aanbevelen bij vrienden/ en kennissen.

As tip zou ik je mee willen geven vooral zo door te gaan zoals je nu coacht: open, vriendelijk, belangstellend en professioneel.


Hilde, 40 inzichtsessie met tafelopstelling loopbaan gerelateerd

Het is apart om te beginnen, puur om voor jezelf en de ander de situatie in je hoofd uit te beelden. Voor mij was het mijn werk situatie, hoe ík het zie. Door het speelveld op te zetten wordt het voor de ander ook al iets duidelijker. Ook zijn de verschillende poppetjes een goede manier om mensen aan te duiden en hun functies en/of personaliteiten etc. En de overige attributen kan je naar eigen inzicht inzetten, niets heeft een vooraf bepaalde waarde.

Svenja stelt de vragen die je doet nadenken over de situatie en hoe en of je het kan oplossen. Het is misschien al iets wat je wel weet of voelt maar eigenlijk niet wilt of durft in te zien.

Als het zo op tafel staat, kan je er niet meer omheen. Het is ook voor anderen duidelijk hoe je er tegenaan kijkt. En als er een andere partij/persoon bij zou zitten, kan die misschien jou kijk erop veranderen.

In mijn geval niet, omdat ik het alleen heb gedaan met Svenja. Voor mij werd het duidelijk dat deze situatie niet meer ideaal is.

Ik heb de sessie erg leuk gevonden. Een echt eyeopener!

Ik denk ook wel dat je met deze sessie veel duidelijk kunt maken, voor jezelf en voor anderen die je iets moet uitleggen.


Jolanda, 37

Als ik mijn traject bij Svenja met drie woorden zou omschrijven dan is dat: verhelderend, inzicht en emotioneel.

Het is mij duidelijker geworden dat het maar gedachtes zijn en niet waarheden. Ik herken deze nou beter en dat voelt heel fijn. Tijdens het traject voelde ik mij fijn… Je gaf mij een veilig gevoel en je legde alles rustig duidelijk uit.

Jij bent zelf ook rustig en dat en dat heb ik als prettig ervaren. De sfeer tijdens de gesprekken was altijd goed, ik voelde mij heel veilig en durfde mij steeds meer open te stellen.

Tijdens het traject is mij duidelijk geworden waar mijn probleem ligt en weet ik nu dat ik er meer mee moet en durf ik de volgende stappen te zetten.


Jan, 47

Als ik mijn traject bij jou met drie woorden zou omschrijven: vertrouwelijk, duidelijk en gehoord.

De intake was erg duidelijk. Ik kreeg direct het gevoel dat je begreep wat mijn hulpvraag was. De sfeer was vertrouwelijk en open, dat heb ik als zeer prettig ervaren… Het ondergaan van de oefeningen ging mij goed af. Het maakte inzichtelijk hoe ik tegen zaken aankijk. De oefeningen hebben toegevoegde waarde gehad.

Je vragen waren helder en duidelijk. Door je manier van vragen werd ik gedwongen zelf na te denken over situaties en anders naar zaken te kijken… Uit dit traject heb ik geleerd om anders te kijken naar zaken waar ik niet direct invloed op heb of die niet naar mijn zin gaan. Uit negatieve zaken proberen leerpunten te halen voor een volgende keer.

Ik heb door je coaching antwoord op mijn vraag gekregen… Ik ga je zeker aanbevelen aan vrienden, collega’s en kennissen.


Petra, 29

Ik wil je bedanken. Je hebt me geleerd om mijn gedachten in een beeld samen te vatten en het klein te maken. Dit heeft mij geholpen. Ik sta op dit moment stevig in mijn schoenen en ga zonder spanning naar een gesprek. Mijn nachten zijn heerlijk, geen gepieker… rust.

Dank.


Antje, 26 na afloop traject “Veerkracht door Aandacht”

De eerste keer toen ik voor de deur stond vond ik het best wel spannend. De deur ging open en ik had gelijk het gevoel dat het wel goed zou komen; erg fijn! Alle keren daarna had ik telkens dit goede gevoel zodra de voordeur weer open ging. Het was voor mij eerst wel even wennen om zo in het middelpunt te staan, maar jouw rustige aanpak en openheid  zorgden ervoor dat het vertrouwd voelde om mijn gedachtenkronkels met je te delen. Je bracht met toegankelijke opdrachten bepaalde dingen aan het licht. Dit werkte voor mij erg verhelderend. Je stemde je aanpak af op mij en ik had het gevoel dat je probeerde mij echt te begrijpen. Daarnaast vond ik het leuk dat je de theorieën achter bepaalde dingen uit wilde leggen, zoals het communicatiemodel,  omdat ik dat erg interessant vind. Nogmaals bedankt voor de afgelopen tijd!